Mâncare indiană cu năut
Astăzi gătim internaţional. Încearcă acest preparat din bucătăria indiană. Sperăm să fie pe placul tău şi al familiei tale.
Ingrediente:
200 g năut din conservă 1 ceapă potrivită 1 roşie mare 1 ardei iute verde 1 lingură pastă de ghimbir cu usturoi 1 linguriţă pastă de roşii 1 linguriţă seminţe de chimen 1 praf boia de ardei iute roşu 1 praf de curcuma ½ linguriţă pulbere de coriandru ½ linguriţă chimen măcinat 2 linguri ulei sare
Mod de preparare:
Se încinge uleiul, se adaugă seminţele de chimen, amestecând mereu, până încep să sfârâie. Se adaugă ceapa tocată, ardeiul iute tăiat felii subţiri şi se călesc până se înmoaie. Se adaugă roşia fără pieliţă tăiată mărunt, pasta de usturoi cu ghimbir, pasta de roşii, restul de condimente, sare, după gust, şi se lasă la fiert circa 10 minute. Se adaugă năutul scurs bine de zeamă şi se lasă să dea în câteva clocote. La sfârşit, se poate asezona cu 2-3 picături zeamă de lămâie.
Se serveşte imediat, cu pâine indiană sau cu orez fiert.