Mere umplute cu nucă şi vişine din dulceaţă

Dacă ai făcut dulceaţă de vişine, atunci poţi prepara acest desert fără nici o problemă. Dacă nu, poţi înlocui vişinele cu orice alt fruct din dulceaţă sau chiar compot.
Ingrediente
6 mere mari 150 g miez de nucă 3 linguri zeamă de lămâie 50 g unt 2 linguriţe scorţişoară măcinată 2 pliculeţe zahăr vanilat 200 ml vin roşu dulce 3 linguri miere vişine din dulceaţă zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Se spală merele, se taie capacele şi se golesc de seminţe şi de o parte din pulpă. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu
unt. În tavă se toarnă vinul amestecat cu o linguriţă de scorţişoară.
Miezul de nucă se mărunţeşte şi se amestecă cu zahărul vanilat, mierea şi cu o linguriţă de scorţişoară. Se adaugă câte puţin unt în fiecare măr, se împarte amestecul
de nucă şi deasupra se pun câteva vişine din dulceaţă.
Se pun capacele deasupra şi se introduce tava cu mere la cuptor pentru circa 25-30 de minute, la foc potrivit. Se servesc după răcire, presărate cu zahăr pudră.
sursa foto: StockFood