Mere umplute cu nucă şi vişine din dulceaţă

StockFood 264493 jpeg

Dacă ai făcut dulceaţă de vişine, atunci poţi prepara acest desert fără nici o problemă. Dacă nu, poţi înlocui vişinele cu orice alt fruct din dulceaţă sau chiar compot.

Ingrediente

6 mere mari 150 g miez de nucă 3 linguri zeamă de lămâie 50 g unt 2 linguriţe scorţişoară măcinată 2 pliculeţe zahăr vanilat 200 ml vin roşu dulce 3 linguri miere vişine din dulceaţă zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Se spală merele, se taie capacele şi se golesc de seminţe şi de o parte din pulpă. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu

unt. În tavă se toarnă vinul amestecat cu o linguriţă de scorţişoară.

Miezul de nucă se mărunţeşte şi se amestecă cu zahărul vanilat, mierea şi cu o linguriţă de scorţişoară. Se adaugă câte puţin unt în fiecare măr, se împarte amestecul

de nucă şi deasupra se pun câteva vişine din dulceaţă.

Se pun capacele deasupra şi se introduce tava cu mere la cuptor pentru circa 25-30 de minute, la foc potrivit. Se servesc după răcire, presărate cu zahăr pudră.

sursa foto: StockFood



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg