Minitarte cu cremă de dovleac

Dovleacul începe să-şi facă prezenţa pe tarabele din pieţe. Este regele sezonului şi este binevenit în bucătăria ta. Incearca si tu aceasta reteta de minitarte cu crema de dovleac.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină un vârf de sare 125 ml ulei 75 ml lapte
Pentru cremă
500 g dovleac curăţat de seminţe şi coajă
1 morcov
150 ml lapte
150 ml smântână
Mod de preparare
Pentru aluatul de minitarte, se amestecă uleiul cu laptele, se adaugă făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemn până se omogenizează. Se întinde o foaie din care se taie rondele. Cu acestea se tapetează formele de brioşe. Se coc la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Se scot din forme şi se lasă să se răcească.
Pentru umplutură de dovleac, se firbe acesta tăiat cubuleţe în apă cu sare. Când e aproape fiert, se adaugă morcovul. Se scot cubuleţele de dovleac şi morcovul, se pasează şise mai lasă să fiarbă, la foc mic, cu laptele care se toarnă fierbinte, puţin câte puţin, amestecân încontinuu. După ce s-aomogenizat compoziţia, se toarnă în mixer treptat şi se bate până se obţine o cremă pufoasă, aurie.
Se adaugă smântâna şi se potriveşte de sare. Se umplu tartele cu compoziţia caldă. Aceste minitarte cu crema de dovleac se lasa putin la racit si apoi se servesc.
Chec de dovleac cu crema de branza
Chec de dovleac cu crema de branza
sursa foto: Stock Food