Minitarte cu cremă de dovleac

1SF684172 jpeg

Dovleacul începe să-şi facă prezenţa pe tarabele din pieţe. Este regele sezonului şi este binevenit în bucătăria ta. Incearca si tu aceasta reteta de minitarte cu crema de dovleac.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină un vârf de sare 125 ml ulei 75 ml lapte

Pentru cremă

500 g dovleac curăţat de seminţe şi coajă

1 morcov

150 ml lapte

150 ml smântână

Mod de preparare

Pentru aluatul de minitarte, se amestecă uleiul cu laptele, se adaugă făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemn până se omogenizează. Se întinde o foaie din care se taie rondele. Cu acestea se tapetează formele de brioşe. Se coc la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Se scot din forme şi se lasă să se răcească.

Pentru umplutură de dovleac, se firbe acesta tăiat cubuleţe în apă cu sare. Când e aproape fiert, se adaugă morcovul. Se scot cubuleţele de dovleac şi morcovul, se pasează şise mai lasă să fiarbă, la foc mic, cu laptele care se toarnă fierbinte, puţin câte puţin, amestecân încontinuu. După ce s-aomogenizat compoziţia, se toarnă în mixer treptat şi se bate până se obţine o cremă pufoasă, aurie.

Se adaugă smântâna şi se potriveşte de sare. Se umplu tartele cu compoziţia caldă. Aceste minitarte cu crema de dovleac se lasa putin la racit si apoi se servesc.

Chec de dovleac cu crema de branza

Chec de dovleac cu crema de branza

Tarta cremoasa cu dovleac

Tarta cremoasa cu dovleac

Crema de dovleac cu nuci

Crema de dovleac cu nuci

sursa foto: Stock Food