Muşchi de porc la cuptor

muschi porc rumenit jpeg

Astăzi vrem să vă împărtăşim o reţetă deosebit de uşoară şi de rapidă! Ai făcut vreodată muşchi de porc la cuptor? Este ridocol de uşor de preparat şi foarte gustos.

Ingrediente

700 g muşchi de porc 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tăiată în bucăţi mari 2 linguriţe sare jumătate linguriţă piper 2 linguri muştar iute 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă oregano uscat 2/3 cană supă de pui

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Spală carnea şi elimină orice pieliţă sau zgârci. Dar, ai grijă, acestea pot fi eliminate cu cuţitul, dar nu mai tăind în lungul muşchiului. Stropeşte muşchiul cu o linguriţă de ulei şi întinde pe toată suprafaţa lui. Presară sare şi piper. Încinge într-o tigaie rstul de ulei, la foc iute. Rumeneşte carnea pe ambele părţi, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Odată ce s-a rumenit. scoate din tigaie şi pune pe o farfurie.

Adaugă bucăţile de ceapă în aceeaşi tigaie. Dacă muşchiul nu a lăsat suficientă grăsime, mai poţi adăuga ulei. Căleşte ceapa până când începe să se rumenească.

În vreme ce se prăjeşte ceapa, întinde muştarul cu o pensulă pe întreaga suprafaţă a muşchiului. Apoi, presară cimbrul şi oregano până când îl „îmbraci“ bine şi uniform. Aşază muşchiul peste ceapă (asigură-te că bucata de carne stă exat peste ceapă şi nu atinge fundul tigăii). Bagă la cuptor.

Laşi la copt cam 20-30 de minute. Va avea o culoare arămie foarte plăcută. Scoate tigaia din cuptor şi pune-o din nou pe foc iute. Dă la o parte carnea şi acoper-o cu o folie de plastic nu mai mult de 5 minute. Cât se „odihneşte“ carnea, adaugă în tigaie supa de pui, peste ceapă şi lasă la fiert.

Pentru a servi, taie muşchiul în felii şi însoţeşte carnea cu sos din tigaie.

sursa: asweetpeachef.com