Prăjitură cu ciocolată. Reţetă de casă

prajitura ciocolata de casa jpeg

Ca şi salamul de biscuiţi, prăjitura cu ciocolată, reţetă de casă, este foarte delicioasă şi uşor de preparat.

Ingrediente pentru prăjitură cu ciocolată

125 g unt 2 linguri zahăr pentru prepararea siropului 100 ml apă (sau lapte) 150 g ciocolată cu lapte 150 g ciocolată amăruie (sau 2 linguri pudră de cacao) 250 g biscuiţi simpli (populari) 50 g alune de pădure (sau nuci) 150 g bezele

Mod de preparare al reţetei de prăjitură cu ciocolată

Se pun biscuiţii în cuptor pentru a deveni crocanţi, apoi se rup în bucăţi mari şi se aşază într-un castron încăpător. Se procedează la fel cu alunele sau cu nucile. După ce se

rumenesc uşor, se zdrobesc grosier şi se amestecă cu biscuiţii.

Separat, se topeşte zahărul în 100 ml apă şi unt (sau lapte) şi se fierbe până începe să se lege puţin. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Când este doar călduţ, siropul se

amestecă cu cele două feluri de ciocolată rase sau rupte bucăţi mici. Dacă se optează pentru pudra de cacao, se înlocuieşte ciocolata amăruie cu pudra de cacao.

Se toarnă amestecul peste ingredientele din castron şi se amestecă uşor. Se adaugă bucăţi de bezea şi se amestecă. Se toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu folie alimentară, se presează uşor pentru a înlătura golurile de aer dintre ingrediente şi se pune la frigider pentru circa 2-3 ore, după care se porţionează prăjitura cu ciocolată şi se serveşte.

sursa foto: Shutterstock