Prăjitură cu pere caramelizate

Caramelized Pear Scones 2 copy jpeg

Dacă de obicei toamna merele sunt fructele preferate în prăjituri, nici perele nu ar trebui neglijate. Iată ce minunăţie poţi prepara din ele.

Ai nevoie de

Pentru prăjitură

1 lingură unt

1 cană pere feliate

1 lingură zahăr brun

1 cană şi ¾ făină

1/3 cană zahăr

2 linguri praf de copt

½ lingură bicarbonat

¼ lingură sare

½ lingură scorţişoară

¼ cană unt

½ cană smântână

1 ou

Pentru glazură

1 lingură unt

1 cană zahăr pudră

1 praf scorţişoară

2 linguri esenţă de vanilie

3 linguri lapte

Topeşte untul într-o tigaie, adaugă perele şi sotează-le 5 minute până devin uşor arămii. Pune zahărul brun şi lasă-l să se caramelizeze. Dă deoparte de pe foc.

Aşază hârtie de copt într-o tavă. Amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorţişoara şi untul. După ce s-au omogenizat ingredientele dă aluatul la frigider 10 minute. În alt vas amestecă oul bătut cu smântâna şi toarnă-l peste aluat, frământând bine. Adaugă şi perele caramelizate şi pune aluatul în tavă. Dă la cuptor încălzit în prealabil până se rumeneşte uşor.

Pentru glazură topeşte untul şi amestecă până se face uşor maroniu. Adaugă zahărul pudră, scorţişoara, vanilia şi laptele. După ce s-a răcit prăjitura, torni deasupra glazura şi o întinzi uniform.

Sursa foto http://tutti-dolci.com

http://tutti-dolci.com