Pui la tigaie cu broccoli şi orez

Foloseşte-ţi imaginaţia şi combină într-o tigaie „magică“ toate aceste ingrediente şi ai să vezi cât de gustos este rezultatul.
Ingrediente
450g piept de pui dezosat, fără pieliţă şi tăiat fâşii sare şi piper măcinat 1/3 cană făină 3 linguri ulei 1 căpăţână de broccoli, tăiată în bucăţi mici 1 ceapă, tocată 1 cană şi ½ orez 3 căţei de usturoi, tocaţi 2 căni supă de pui( sau 1 şi ½ cană supă de pui dacă foloseşti orez alb) 1 cană brânză cheddar mărunţită 1 linguriţă sos Tabasco
Mod de preparare
Pune făina într-o farfurie. Condimentează puiul cu sare şi piper apoi trece-l prin făină.
Încălzeşte 2 linguri de ulei în tigaie la foc mediu spre mare. Pune puiul la prăjit timp de 4-5 minute pe o singură parte. Pune-le pe o farfurie. Puiul nu va fi complet gătit acum, doar îi conferi puţină culoare/aromă.
Adaugă bucăţile de broccoli în tigaie şi presară puţină sare pe deasupra şi găteşte-le timp de 3-4 minute. Pune bucăţile de broccoli într-un bol.
Pune restul de ulei în tigaie împreună cu ceapa tocată şi ½ linguriţă sare. Găteşte până se înmoaie, timp de aproximativ 5 minute. Adaugă orezul şi usturoiul şi găteşte-le până simţi aroma, cam 30 de secunde.
Dă focul tare şi toarnă supa de pui. Adaugă puiul în orez cu partea rumenită în sus. Se lasă la fiert, şi se dă focul la mic. Pune capacul şi lasă tigaia pe foc 15-18 minute dacă ai folost orez brun, şi 10-13 minute dacă ai folosit orez alb.
Când orezul este gătit, adaugă bucăţile de broccoli, ½ cană brânză şi sosul Tabasco. Opreşte focul, pune capacul pe tigaie şi las-o pe aragaz până când se topeşte brânza şi bucăţile de broccoli se încălzesc, cam 2-3 minute.
sursa: blog.meaningfuleats.com