Răcoreşte-te cu o supă-cremă de mărar şi castraveţi!
Legumele proaspete sunt la „putere“. Iar o modalitate simplă de a le pregăti sunt supele-cremă. Ce zici de o reţetă de supă de mărar şi castraveţi?
Ingrediente
4 castraveţi mai mari 1 cartof mare 2 cepe 50 g unt 1 l supă de legume sare piper 1 legătură mărar 250 ml smântână 50 g somon afumat
Preparare
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti până se înmoaie într-o cratiţă cu untul topit. Adaugi castraveţii tăiaţi bucăţi, cartoful tăiat cubuleţe, supa de legume, piper, sare, după gust, şi fierbi până când legumele se înmoaie.
Scurgi zeama dacă este prea multă, adaugi mărarul, pui totul în blender şi mixezi până devine o cremă.
Torni amestecul din nou în cratiţă, pui două linguri cu smântână, subţiezi cu zeamă până la consistenţa dorită şi mai dai într-un clocot.
Serveşti supa rece, garnisită cu smântână, somon afumat şi o crenguţă de mărar.