Risotto cu lamâie şi sparanghel

Orezul cu legume este delicios. Dar te-ai întrebat ce gust poate să aibă alături de lămâie şi sparanghel? Urmăreşte reţeta şi află.
Ingrediente
1 legătură sparanghel 1 lingură unt nesărat 1 lingură ulei de măsline extra virgin ½ cană ceapă tocată 1 cană orez ½ cană vin alb ½ cană supă de legume ½ cană parmezan răzuit sucul şi coaja de la o lamâie sare şi piper, după gust
Mod de preparare
Găteşte sparanghelul. Când acesta este răcit şi uscat, taie-l în bucăţele mici de 2 cm. Pune-l deoparte. Într-o cratiţă medie, pune untul şi uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa şi soteaz-o pentru 5 minute.
Adaugă orezul, amestecând frecvent pentru 2-3 minute, până când orezul începe să prindă o culoare gălbuie.
Toarnă repede vinul alb, pentru a-i permite să fiarbă şi să fie absorbit de orez. Toarnă apoi ¼ dintr-o cană de supă de legume şi amestecă des. Găteşte orezul împreună cu supa de legume pentru aproximativ 25 de minute, până când este fraged.
Închide focul cînd supa este absorbită, dar nu în totalitate. Amestecă cu parmezanul, sparanghelul, sucul şi coaja de lămâie. Amestecă, asezonează cu sare şi piper, după gust. După ce ai luat cratiţa de pe foc, aşteaptă 2-3 minute înainte de servire.
Poţi servi adăugând deasupra coajă de lămâie.
Sursa:http://www.afamilyfeast.com