Ruladă cu cremă de lămâie

1 rulada crema lamaie jpg jpeg

Citricele..dragele noastre citrice...Aromele unei ierni delicioase şi parfumate..Unele dintre ele se pot regăsi chiar în această ruladă cu cremă de lămâie.

Ingrediente pentru ruladă cu cremă de lămâie

Pentru aluat 6 linguri făină 6 linguri zahăr 6 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare coajă rasă de lămâie

4 ouă

400 g zahăr

100 g unt

coaja şi zeama de la 3 lămâi

zahăr pudră aromatizat cu vanilie pentru decor

Mod de preparare al reţetei de ruladă cu cremă de lămâie

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi zahărul vanilat adăugat treptat. Separat, se bat gălbenuşurile cu un praf de sare, se adaugă coaja rasă de lămâie, făina cernută cu praful de copt şi praful de sare, apoi se amestecă cele două compoziţii.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de aragaz tapetată cu folie specială de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 20 de minute, pentru a nu deveni casantă. Se scoate pe un prosop umezit uşor şi se rulează pe latura lungă, cu tot cu prosop.

Pentru cremă, se bat energic ouăle, zahărul, coaja şi zeama de lămâie, se aşază compoziţia în bain-marie, se amestecă continuu până se leagă şi se îngroaşă la consistenţa unei creme. Se ia de pe foc, se amestecă până se mai răcoreşte, apoi se adaugă untul şi se amestecă până se topeşte complet şi crema este omogenă.

Se desface blatul, se întinde crema deasupra, apoi se rulează cât mai strâns, cu umplutura în interior. Se presară cu zahăr pudră aromatizat cu vanilie, se taie felii şi se serveşte după 2-3 ore.

sursa foto: Shutterstock