Salată cu sfeclă roşie şi capere

Fiartă sau murată sfecla este adevărat „aur“ într-o salată pregătită repede. Nutrienţii săi sunt cunoscuţi de toată lumea, aşa că trebuie să profiţi.
Preparare: 40 minute Dificultate: mică 4 porţii
Ingrediente
2 cartofi mari
2 bulbi de sfeclă roşie
1 lingură de capere murate
Pentru asezonare
2 linguri ulei
2 linguri oţet de vin alb
1 linguriţă muştar picant
sare
piper
Preparare
1.Speli bine cartofii şi bulbii de sfeclă şi îi fierbi, separat, în apă cu sare, până sunt bine pătrunşi. Scurgi apa cartofilor, îi cureţi de coajă şi îi tai cuburi. Procedezi la fel şi cu bulbii de sfeclă.
2.Amesteci într-o salatieră cartofii cu sfecla, adaugi caperele murate şi asezonezi cu un sos vinegretă preparat din ulei, oţet, muştar picant, sare şi piper, după gust, apoi serveşti salata.
sursa foto: Shutterstock