Salată de sardine şi cartofi
Ingrediente:
2 conserve sardine în suc propriu 2 cartofi 100 g măsline verzi 100 g măsline negre 1 lingură ulei 1 linguriţă oţet (opţional) 1 lămâie rozmarin proaspăt sare
Mod de preparare:
Speli şi cureţi de coajă cartofii. Îi pui apoi la fiert în apă cu puţină sare. Feliezi măslinele dacă nu le-ai cumpărat deja tăiate. Desfaci conservele de peşte şi scurgi de zeamă. Când au fiert cartofii, îi laşi puţin să se răcească şi îi tai cubuleţe. Amesteci într-un bol măslinele feliate, peştele, cartofii, uleiul, zeama de la o lămâie sau, dacă vrei, puţin oţet. Potriveşti de sare.
Poţi servi salata decorată cu feliuţe de măsline.
2 porţii
Dificultate mică
Timp de preparare: 35’