Salată de sardine şi cartofi

Salata de sardine jpeg

Ingrediente:

2 conserve sardine în suc propriu 2 cartofi 100 g măsline verzi 100 g măsline negre 1 lingură ulei 1 linguriţă oţet (opţional) 1 lămâie rozmarin proaspăt sare

Mod de preparare:

Speli şi cureţi de coajă cartofii. Îi pui apoi la fiert în apă cu puţină sare. Feliezi măslinele dacă nu le-ai cumpărat deja tăiate. Desfaci conservele de peşte şi scurgi de zeamă. Când au fiert cartofii, îi laşi puţin să se răcească şi îi tai cubuleţe. Amesteci într-un bol măslinele feliate, peştele, cartofii, uleiul, zeama de la o lămâie sau, dacă vrei, puţin oţet. Potriveşti de sare.

Poţi servi salata decorată cu feliuţe de măsline.

2 porţii

Dificultate mică

Timp de preparare: 35’