Salată din piept de pui şi fructe exotice

sala de piept de pui cu fructe exotice jpeg

Frunzele de salată verde se spală sub jet de apă ­rece şi se usucă bine înainte de a fi incluse în preparat, deoarece frunzele umede nu se îmbibă cu sosul ­vinegretă şi gustul salatei va avea de suferit. Sosul pentru salate se prepară separat şi se toarnă repede peste salată, înainte de a se „desparte” uleiul de restul ingredientelor.

Ingrediente

300 g piept de pui 1/2 ananas proaspăt (sau 2-3 felii din compot) 1 fruct de mango 1 ceapă roşie mică 1 ardei gras roşu 1 fruct de avocado 1 roşie o lipie mică libaneză 1 salată verde 1 frunză de varză roşie 1 rădăcină de ghimbir

2 linguri ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

coriandru

sare

piper

Mod de preparare

Freci pieptul de pui cu ghimbir ras, îl pudrezi cu sare şi piper şi-l laşi la rece 15 minute, ca să se aromatizeze şi să se condimenteze. Între timp, cureţi fructele exotice de coajă, îndepărtezi sâmburii şi le tai felii sau cubuleţe, după preferinţă. Ceapa o tai mărunt, roşia, cubuleţe (fără seminţe), iar ardeii şi varza le tai fâşii, apoi amesteci totul într-o salatieră mare.

Frigi pieptul pe grătar pe ambele părţi, îl tai felii şi le aşezi în salatieră. Tai lipia pătrăţele, le stropeşti cu ulei şi le introduci la cuptor pentru 8-10 minute. Separat, amesteci uleiul, zeama de lămâie, coriandru, sare şi piper, după gust, şi le torni peste ingredientele din salatieră. Amesteci ­totul cu grijă, ca să nu se sfărâme, şi apoi le serveşti aşezate pe un platou căptuşit cu frunze verzi de salată şi cu bucăţile de lipie.