Spaghete cu dovlecei şi lămâie

Rapid şi simplu de preparat, un fel de mâncare care te poate scoate dintr-o situaţie de criză.
Ingrediente
210 g spaghete 3 linguri ulei de măsline 2 dovlecei, tăiat în fâşii subţiri pe lungime 3 căţei usturoi, uşor zdrobiţi 1 1/2 linguriţă salvie tocată 1 1/2 linguriţă rozmarin proaspăt, tocat 2 linguri parmezan sau brânză pecorino, răzuită (plus pentru ornat) 150 g brânză feta, bucăţele coaja de la jumătate de lămâie sare piper
Mod de preparare
Fierbe spaghetele în apă cu sare. N-ar trebui să dureze mai mult de 8-10 minute. Amestecă din când în când pentru a nu le permite pastelor să se luipească între ele. Când sunt al dente, scurge-le, presară peste ele puţin ulei de măsline şi amestecă. Dă-le deoparte.
Prepară sosul. Toarnă într-un vas 3 linguri de ulei de măsline şi încinge pe foc mediu, apoi sotează dovleceii 4-5 minute, înainte de a adăugat usturoiul şi ierburile. Amestecă bine. Lasă pe foc alte câteva minute, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.
Pune spaghetele în vas, apoi amestecă şi cu brânza şi coaja de lămâie şi asezonează cu sare şi piper. Serveşte cu parmezan sau pecorino răzuit pe deasupra.
sursa:http://ohmyveggies.com