Spaghete cu granule de soia

Preparatele pe bază de soia sunt ideale în post şi în curele de slăbire. Conţinutul de proteine este, de exemplu, de două ori mai mare decât în carnea macră de porc, de trei ori decât în ouă şi de două ori decât în laptele de vacă. Soia, gătită sub orice formă, este deosebit de benefică şi pentru persoanele în vârstă.
Ingrediente pentru spaghete cu granule de soia ½ pachet spaghete 100 g brânză tofu 200 g roşii în bulion 100 g ciuperci 3 căţei de usturoi 100 g soia granule 10 boabe de piper ulei sare piper
Mod de preparare pentru spaghete cu granule de soia
Pui la înmuiat, în apă fierbine, cuburile de soia, apoi la fierbi în apă cu sare şi boabe de piper. Le strecori, poţi păstra o cană din apa în care au fiert, şi le laşi în strecurătoare, la scurs. Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le ţii la scurs. Torni puţin ulei într-un vas şi adaugi usturoiul, îl laşi câteva secunde să-şi lase aroma şi îl scoţi. Adaugi ciupercile tăiate mărunt, le ţii câteva clocote şi pui granulele de soia, roşiile în bulion, sare şi piper după gust. Dacă vrei mai mult sos poţi turna din apa în care au fiert cubuleţele de soia. Serveşti spaghetele cu sosul preparat şi le presari cu brânză tofu rasă sau cubuleţe.
Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc