Tartă cu alune, miere şi lapte

tarta alune miere lapte jpeg

E o tartă mai inedită. pentru cei cărora le place mai ales să ronţăie. Nu este recomandată celor cu probleme dentare şi nici celor alergici la alune. Dar pentru restul este o alternativă bună de desert crănţănitor!

Ingrediente

150 g făină 3 linguri nucă măcinată 2 linguri cacao 150 g unt 1 ou

300 g alune de pădure

50 g fistic neprăjit

200 ml lapte

4 linguri miere

2 linguri amidon

4 linguri zahăr

1 esenţă de rom

Cum se prepară

Se amestecă făina cu nuca măcinată, cacaua, untul moale, oul şi un praf de sare şi se frământă un aluat omogen. Se lasă la frigider 30 de minute, apoi se întinde într-o tavă de tartă unsă şi tapetată şi se coace 25 de minute. Se fierbe laptele cu alunele de pădure decojite, mierea, fisticul şi cu zahărul, pe foc mic, timp de 10 minute. Se adaugă apoi amidonul şi esenţa de rom, se amestecă repede şi se întinde umplutura peste aluatul copt. Se lasă să se răcească, apoi se taie felii.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg