Tartă cu alune, miere şi lapte

E o tartă mai inedită. pentru cei cărora le place mai ales să ronţăie. Nu este recomandată celor cu probleme dentare şi nici celor alergici la alune. Dar pentru restul este o alternativă bună de desert crănţănitor!
Ingrediente
150 g făină 3 linguri nucă măcinată 2 linguri cacao 150 g unt 1 ou
300 g alune de pădure
50 g fistic neprăjit
200 ml lapte
4 linguri miere
2 linguri amidon
4 linguri zahăr
1 esenţă de rom
Cum se prepară
Se amestecă făina cu nuca măcinată, cacaua, untul moale, oul şi un praf de sare şi se frământă un aluat omogen. Se lasă la frigider 30 de minute, apoi se întinde într-o tavă de tartă unsă şi tapetată şi se coace 25 de minute. Se fierbe laptele cu alunele de pădure decojite, mierea, fisticul şi cu zahărul, pe foc mic, timp de 10 minute. Se adaugă apoi amidonul şi esenţa de rom, se amestecă repede şi se întinde umplutura peste aluatul copt. Se lasă să se răcească, apoi se taie felii.