Tigaie mic-dejun

Tigaia mic-dejun, perfectă pentru a-ți începe ziua cu energie!

tigaie mic deun jpg

Ingrediente

2 ouă

100 g broccoli congelat

100 g conopidă congelată

80 g mazăre congelată

1 ardei gras

50 g arahide crude sau prăjite

3 linguri ulei de măsline sau de susan

2 linguri sos de soia

sare

piper

fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Clătești legumele congelate pentru a se dezgheța ușor, rupi broccoliul și conopida buchete mici, și tai ardeiul gras fâșii subțiri.

Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie mare, adaugi arahidele și le prăjești 1 minut, până devin aurii. Le scoți și le pui deoparte. Pui broccoliul, mazărea, conopida și ardeiul gras în tigaie. Le sotezi la foc mediu 5-7 minute, amestecând constant. Spre final, adaugi sare, piper și sosul de soia și mai lași pe foc încă 2 minute.

Într-o tigaie separată, încălzești restul de ulei. Prăjești ouăle ochiuri până ce albușul este bine făcut, dar gălbenușul rămâne moale.

Pui legumele prăjite pe farfurii, presari arahidele deasupra și așezi oul prăjit peste legume.