Tort cu cremă caramel

caramel cake 18 jpeg

Nu este greu de făcut şi va fi acel desert pe care-l caută toată familia după o masă copioasă.

Ai nevoie de

Pentru blat

¾ cană unt

250 ml lapte

2 căni făină

2 linguri praf de copt

1 praf de sare

4 ouă

2 căni zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru cremă

200 g zahăr brun

½ cană unt

7 linguri lapte condensat

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru blat, amestecă într-un vas pe focul mic, lapte şi untul până ce acesta din urmă se topeşte. Dă deoparte şi lasă până ce ajunge la temperatura camerei. În alt vas combină făina, praful de copt şi sarea. Mixează ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, după care încorporează făina .Adaugă laptele răcit şi esenţa de vanilie. Împarte aluatul în două şi coace-l separat, până trece testul scobitorii. Lasă blaturile să se răcească.

Între timp prepară crema.Combină toate ingredientele într-un vas şi pune-l pe foc până se topesc şi se omogenizează. Lasă să fiarbă aproximativ 7 minute. După ce s-a răcorit puţin amestecă cu o lingură de lemn 2-3 minute, pentru a se mai întări.

Împarte crema în două. Pune o jumătate pe primul blat. Pune al doilea blat, iar deasupra restul de cremă.

Sursa foto http://spicysouthernkitchen.com