Tortilla cu carne şi legume
Ingrediente:
700 g carne tocată de vită 250 ml suc de roşii 2 cepe roşii mari 2 roşii 1/2 ardei gras verde ½ ardei gras galben 1 linguriţă sos de soia 50 g caşcaval ras 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă boia iute (opţional) sare piper 6 foi de tortilla
Mod de preparare:
Ceapa roşie se toacă mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei încins până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată, se lasă câteva minute şi se pune sucul de roşii. Se lasă pe foc mic până se îngroaşă compoziţia. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se dă deoparte, dar se păstrează caldă. Ardeii se taie fâşii subţiri şi se sotează în puţin ulei, iar roşiile se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe mari. Se pun legumele peste amestecul de carne, sosul de soia, caşcavalul ras şi se amestecă bine. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se pune boiaua iute (opţional).
Se încălzesc foile de tortilla la cuptorul cu microunde 30 de secunde şi se umplu cu amestecul cu carne.