Mere umplute în aluat foitaj

1 captura de ecran din 2019 05 23 la 21 12 06 png png

Mere umplute în aluat foitaj: Un desert care merge de minune cu o cupă de îngheţată de vanilie. Aroma merelor împreună cu scorţişoara se potrivesc perfect cu foitajul crocant şi aromat. Prăjiturile care au în compoziţie mere, le poţi consuma alături de o cafea, de o cană cu lapte sau de un ceai cald.

Ingrediente pentru mere umplute în aluat foitaj: 

2 mere 150 g aluat foitaj 50 g caise uscate 2 linguri fulgi de migdale 1 lingură miere 1 ou 1 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare pentru mere umplute în foitaj:

Tai cubuleţe caisele uscate şi le amesteci cu fulgii de migdale, scorţişoara şi mierea.

Tai merele pe jumătate şi le cureţi de seminţe. Cu o linguriţă scobeşti mijlocul fiecărei bucăţi de măr, apoi îl umpli cu amestecul de miere cu migdale şi caise. Tai aluatul în patru pătrate. Îmbraci fiecare jumătate de măr în aluatul foitaj şi le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ou bătut şi le coci 25-30 de minute.