Brioşe cu măsline şi caşcaval

briose jpeg

Dificultate mică Porţii 8 Preparare 1h

Ingrediente

300 g făină

200 ml lapte

100 g măsline negre fără sâmburi

100 g măsline verzi fără sâmburi

250 g caşcaval

1 plic praf de copt

2 ouă

2-3 linguri ulei

sare

Mod de preparare:

Într-un castron, cerni făina, adaugi praful de copt şi sarea.

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le amesteci cu laptele şi cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă.

Pui în compoziţia de gălbenuşuri 200 g de caşcaval dat prin răzătoare, cele două feluri de măsline tăiate feliuţe, adaugi în ploaie făina şi le amesteci bine. La final încorporezi, uşor, şi albuşurile bătute spumă.

Tapezi formele de brioşe şi torni aluat astfel încăt să se umple la o treime din volumul lor. Presari peste ele şi restul de caşcaval ras.

Coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 25-35 de minute. Le poţi servi reci sau calde. Dacă vrei le poţi decora cu frunze de busuioc.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg