Cele mai crocante fursecuri cu nuci şi curmale
De pe lista deserturilor pe care le poţi prepara în zilele festive nu ar trebui să lipsească aceste fursecuri cu nuci şi curmale.
De ce ai nevoie pentru fursecuri
1 foaie aluat fraged
3 linguri apă fierbinte
10 curmale deshidratate, fără sâmburi
2 linguri unt
3 linguri zahăr brun
scorţişoară, după gust
1 praf de sare
100 g nuci
200 g zahăr tos
Cum se prepară fursecurile cu nuci şi curmale
Dai drumul la cuptor. Pasezi curmalele cu apa, untul, zahărul, sarea şi scorţişoară, după gust. Întinzi aluatul, îl ungi cu pasta de migdale şi presari nucile zdrobite cât mai fin, dar nu măcinate. Rulezi strâns şi tai rulada în felii de aproximativ 1 cm grosime. Aşezi fursecurile într-o tavă tapetată şi presari peste ele zahăr tos. Le dai la cuptor aproximativ 25 de minute sau până când se rumenesc pe margini.
Sursa http://pinotte.ca