Ciuperci umplute
Când ai mese festive, cu ciupercile umplute faci impresie bună atât sub aspectul gustului, cât şi al imaginii.
De ce ai nevoie ca să faci ciuperci umplute: ● 10-12 ciuperci mari ● 1 ceapă ● 50 g parmezan ● ½ legătură mărar ● ½ legătură pătrunjel ● 2-3 linguri ulei ● sare ● piper
Cum prepari ciuperci umplute:
Speli ciupercile bine, tai codiţele, iar pălăriile le pui la scurs. Toci codiţele ciupercilor şi le dai deoparte. Tai mărunt ceapa
şi o căleşti un minut în ulei, apoi adaugi codiţele ciupercilor, sărezi şi piperezi, după gust. ţii să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 15-20
de minute, până scade apa pe care o lasă. Toci mărarul şi pătrunjelul şi le adaugi în amestecul călit. Aşezi pălăriuţele ciupercilor
într-o tavă tapetată cu lamelele în sus şi pui în ele câte o lingură din umplutura pregătită.
Presari parmezan şi le dai la cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.