Cornuleţe cu nucă şi gem

Cornulete cu nuca jpeg

Ştiţi să faceţi cornuleţe cu nucă şi gem? Dacă nu, acum e momentul. Încearcă reţeta propusă de noi şi spune-ne cum ţi-a ieşit.

Ingrediente:

1 pachet de margarină la temperatura camerei 1 lămâie 400 g făină 50 g zahăr pudră 75 ml apă caldă coaja rasă de la o lămâie sare

Pentru umplutură:

250 g nuci mărunţite

200 g gem de prune

Mod de preparare:

Amesteci margarina, apa caldă, zeama de la o lămâie şi sarea. Adaugi făina în ploaie şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi până când aluatul devine elastic. Îl laşi la frigider două ore. Separat, mărunţeşti nucile şi le amesteci cu gemul până obţii o pastă. Laşi deoparte. Întinzi două treimi din aluat cu sucitorul, până la grosimea de aproape jumătate de centimetru. Porţionezi în pătrăţele mici. Pui umplutură la unul din colţuri şi rulezi. Întinzi restul de aluat la aceeaşi grosime. Tai fâşii de 1 cm, pe care le rulezi în jurul cornuleţelor deja formate şi umplute cu nuci şi gem. Încingi cuptorul, apoi le introduci aproximativ 15 minute, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Presari zahărul pudră pe deasupra atunci când sunt calde.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg