Cornuleţe umplute cu gem de caise

cornuri jpeg

Cu ultimul borcan de gem de caise rămas de anul trecut poţi umple cele mai fragede cornuleţe.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe cu gem

200 g unt

2 linguriţe drojdie uscată

2 linguri zahăr

1 linguriţă sare

700 g făină

100 ml lapte

2 ouă

gem

Cum se prepară cornuleţele cu gem

Încălzeşti laptele până aproape fierbe. Separat, amesteci făina cu zahărul şi sarea. Adaugi peste ea untul tăiat cubuleţe şi drojdia. Pui laptele răcorit şi ouăle şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete, dar nu este nici foarte moale. Îl laşi să crească 2 ore.

Îl întinzi într-o foaie  rotundă, nu foarte subţire. Tai din ea felii ca la pizza, pe care le ungi cu gem şi le rulezi. Aşezi cornuleţele în tigaie, cu spaţii între ele. Le dai la cuptor până când se rumenesc uşor.

Sursa http://www.todaywebake.com

http://www.todaywebake.com