Coşuleţe de salam de Sibiu cu smântână afumată şi icre de somon
Cunoscut drept D’Artagnan de la „Masterchef“, Alex Petricean, head-chef-ul de la Maize (Bucureşti), desemnat cel mai bun restaurant din România în 2018, de către prestigiosul ghid gastronomic internaţional Gault & Millau, vă oferă câteva reţete inedite având ca ingredient principal salamul de Sibiu. Îndrăgitul produs românesc, cu o istorie de peste 130 de ani, a devenit recunoscut la nivel internaţional, obţinând distincţia europeană a calităţii: IGP (Indicaţie Geografică Protejată).
Ingrediente:
20 felii salam de Sibiu
100 g smântână fermentată 30-35% grăsime
10 g icre de somon
Fân uscat, pentru afumat
Mod de preparare:
Pui smântâna într-un castron de inox. Aşezi castronul într-o tavă, iar în jurul lui pui fân. Dai foc fânului şi îl laşi să ardă mocnit. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi laşi smântâna să se afume timp de 15 minute.
Scoţi folia de aluminiu, îndepărtezi fânul ars şi adaugi un nou strat de fân uscat în jurul castronului cu smântână. Repeţi operaţia de afumare.
Formezi mici conuri din feliile de salam de Sibiu. Le umpli cu smântână afumată şi ornezi cu 4-5 bobiţe de icre de somon.
FOTO: APSS