Cotlet de porc cu verdeţuri şi mere
Ai încercat vreodată combinaţia de carne de porc cu măr? Dacă nu, trebuie să pregăteşti această reţetă apetisantă de cotlet cu verdeţuri, care nu va rezista prea mult în farfurii.
Ingrediente pentru cotlet de porc cu verdeţuri
6 cotlete mici de porc
1 linguriţă usturoi pudră
1-2 linguri ulei
3 mere, feliate
2 cepe, feliate
2 crenguţe de rozmarin
2 crenguţe de cimbru
450 ml cidru de mere
1 lingură miere
sare
piper
Mod de preparare – Cotlet de porc cu verdeţuri şi mere
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Condimentezi carnea cu usturoiul pudră, sare şi piper, după gust. O rumeneşti în uleiul încins în jur de 2 minute, pe fiecare parte.
Aşezi cotletele într-o tavă, alături de bucăţile de măr, feliile de ceapă, crenguţele de cimbru şi rozmarin. Amesteci cidrul de mere cu mierea în tigaie, la foc mediu, până ce clocotesc uşor. Ţii pe foc până se evaporă pe jumătate, apoi stropeşti carnea cu sosul obţinut. Dai la cuptor 20-30 de minute. Serveşti imediat.
Sursa http://12tomatoes.com