Cotlete de berbecuţ. Alegerea ideală pentru o cină festivă
O carne fragedă, suculentă şi delicioasă alături de o garnitură de piure de mazăre şi o salată de verdeţuri este masa perfectă atunci când vrei să impresionezi sau ai vreo ocazie deosebită pe care vrei să o celebrezi. Se face destul de simplu şi ceea ce contează într-o proporţie foarte mare este calitatea cărnii.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
1 coastă de berbecuţ 10-12 morcovi 2-3 cartofi 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras 4 căţei de usturoi 150 ml vin alb cimbru sare piper rozmarin
Coastele şi legumele se curăţă şi se spală. Cu un cuţit, se împinge carnea până ce osul rămâne pe jumătate curat. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi rozmarin, apoi se freacă cotletele cu usturoi.
Se aşează carnea în tavă în cerc, iar în mijlocul lor se pun legumele tăiate. Se stropeşte cu apă şi ulei şi se lasă la cuptor o oră. Aproape de final, se adaugă vinul.
Se serveşte alături de sosul care s-a format în tavă, o garnitură de piure de mazăre, ori doar legumele coapte şi o salată proaspătă, de vară. Poftă bună!