Cremă de brânză cu nuci caramelizate

Cheese Mousse with Blackberry Sauce and Nuts jpeg

Un desert rece merge de minune după o masă copioasă.

De ce ai nevoie pentru cremă de brânză cu nuci caramelizate 500 g brânză cremoasă de vaci 350 ml smântână pentru frişcă 3 linguri zahăr 100 g smântână cu 30% grăsime 3 plicuri gelatină Pentru sosul de fructe de pădure 400 g fructe de pădure congelate 250 g zahăr Pentru nucile caramelizate 200 g nuci 5 linguri zahăr 2 linguri apă 1 lingură ulei

Cum se prepară crema de brânză cu nuci caramelizate

Înmoi gelatina  în jumătate de pahar de apă rece şi o laşi la hidratat 10 minute. Ulterior, pui pe foc gelatina hidratată şi când începe să fiarbă, adaugi zahărul. Amesteci continuu până se topeşte. La final, adaugi smântâna şi o laşi pe foc până începe să fiarbă. Dai amestecul deoparte să se răcorească.

Baţi smântâna pentru frişcă până devine cremoasă. Separat mixezi brânza şi încorporezi treptat amestecul cu gelatină. La final, pui crema de frişcă. Torni compoziţia în forme pe care le dai la frigider 4 ore.

Pentru sos, amesteci bine fructele congelate cu zahărul într-o cratiţă şi le pui la foc mic până se îngroaşă sosul.

Pentru nucile caramelizate, combini zahărul cu apa şi le aşezi pe foc. Când zahărul capătă o culoare aurie, adaugi nucile şi amesteci bine până se caramelizează, apoi le ţii la răcit pe o farfurie unsă cu ulei.

Când crema de brânză s-a întărit, o decorezi cu sosul de fructe şi cu nucile caramelizate.