Creveţi cu usturoi şi mărar FOTO

creveti cu taitei jpeg

Invitaţii vor fi de-a dreptul cuceriţi cu acest preparat delicios!

Ingrediente (4-6 porţii) 1 kg creveţi curăţaţi şi decorticaţi 1/4 cană unt 1/2 cană ceapă, tocată 2 căni smântână 50 g capere, scurse pătrunjel mărar 1/2 linguriţă usturoi, pisat sare piper 1/2 cană vin alb 1 1/2 cană brânză cheddar tăiţei

Mod de preparare

Topeşti untul într-o tigaie mare la flacără medie.

image

Sotezi creveţii, usturoiul şi ceapa.

image

Transferi într-un vas.

image

În aceeaşi tigaie, amesteci smântâna, caperele şi condimentele şi ierburile.

image

Amesteci şi pui pe foc. Adaugi vinul, amestecând din când în când. Torni sosul peste creveţi.

image

Presari brânza cheddar deasupra.

image

Laşi la cuptor şi porneşti broilerul. Laşi până bolboroseste.

image

Fierbi tăiţeii.

image

Serveşti creveţii cu tăiţei.