Frigărui de creveţi cu sos aioli
Pentru o cină uşoară, prepară în mai puţin de 30 de minute aceste frigărui de creveţi cu sos aioli.
De ce ai nevoie pentru frigărui de creveţi
12 creveţi curăţaţi
pătrunjel
oregano
cimbru
3-4 căţei de usturoi
boia de ardei
200 g iaurt
1 lingură zeamă de lămie
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
Cum se prepară frigăruile de creveţi
Pisezi 2 căţei de usturoi şi-i amesteci cu iaurtul, o lingură zeamă de lămâie, sare, piper, după gust şi o lingură ulei. Omogenizezi şi dai sosul aioli la frigider.
Pentru frigărui, combini pătrunjelul tocat cu cimbru, oregano, căţeii de usturoi zdrobiţi şi boia. Asezonezi cu sare şi piper creveţii curăţaţi, apoi îi treci prin amestecul de condimente şi-i ungi cu ulei. Îi înfigi pe beţe de frigărui şi-i rumeneşti pe grill, pe ambele părţi.
Îi serveşti cu sos aioli.