Minitarte cu cremă de brânză şi căpşuni

minitarte jpeg

Un desert simplu şi răcoritor, numai bun pentru zilele calduroase, minitartele cu cremă de brânză şi căpşuni sunt de-a dreptul delicioase.

Ingredinte

Pentru blat

250 g făină

80 g zahăr pudră

150 g unt

1 ou

½ linguriţă esenţă de vanilie

Pentru cremă

500 g cremă de brânză, la temperatura camerei

100 g zahăr

250 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

Pentru decor

250 g căpşuni

zahăr pudră, după gust

Mod de preparare – Minitarte cu cremă de brânză şi căpşuni

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol, mixezi untul cu zahărul pudră până la omogenizare. Încorporezi oul, esenţa de vanilie şi făina trecută prin sită. Amesteci şi strângi compoziţia într-o bilă. Împarţi aluatul în 6 bucăţi şi îl aşezi în forme speciale de minitarte, presându-l uşor cu vârful degetelor.

Înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Dai la cuptor aproximativ 15 minute, apoi laşi la răcit. Mixezi crema de brânză cu zahărul. Separat, baţi smântâna până devine pufoasă şi începe să se îngroaşe. Combini cu zahărul pudră. Încorporezi în compoziţia cu crema de brânză. Umpli minitartele cu cremă şi le dai la frigider 2-3 ore. Decorezi cu căpşuni şi le presari cu zahăr pudră.

Sursa https://www.eatwell101.com

https://www.eatwell101.com