Mousse de ciocolată
Un desert rapid, pe care îl poţi prepara într-un timp record! Cine ar fi crezut că din ciocolată şi frişcă bătută bine poate ieşi o asemenea minunăţie? Iată ce ingrediente ai nevoie:
Pentru 4 pahare
Timp de preparare: 1h
Dificultate: medie
Ai nevoie de
265 g ciocolată neagră
4 linguri zahăr
240 ml apă
3 linguri coniac
Pentru decor
200 ml frişcă lichidă
100 g zahăr
100 g fulgi de ciocolată neagră
Mod de preparare
Rupi ciocolata în bucăţi mici şi o pui într-o crăticioară. Adaugi zahărul, apa şi coniacul. Pui cratiţa pe foc, la flacără mică. Amesteci frecvent până când se topeşte ciocolata. Compoziţia nu trebuie să fiarbă! Iei cratiţa de pe foc şi o pui într-un vas cu gheaţă. Începi să baţi cu mixerul la viteză mare până când compoziţia devine cremoasă. Aranjezi mousse-ul în pahare.
Separat, baţi frişca rece cu zahărul. O pui peste mousse-ul de ciocolată. Decorezi desertul cu fulgi de ciocolată neagră.