Muşchiuleţ de porc în marinată de muştar

friptura jpeg

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Iată o sugestie de friptură pentru masa de Sărbători. Inspiră-te şi găteşte pentru cei dragi.

2 fripturi/Timp de preparare: 3h/Dificultate: medie

Ingrediente:

2 bucăţi muşchiuleţ de porc

Pentru marinată

2 linguri muştar

1 lingură miere

2 linguriţe sare

1 linguriţă piper negru măcinat

1 linguriţă chimen

4 linguri ulei

3 căţei usturoi

1 fir de praz

2 roşii

100 g măsline

200 ml suc de roşii

Pentru garnitură

250 g paste tagliatele

sare

2 linguri ulei de măsline

câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare

Speli carnea şi o ştergi cu prosoape de hârtie. Pentru marinată, amesteci muştarul, mierea şi uleiul. Adaugi condimentele şi usturoiul tăiat. Pui carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Torni marinata peste carne, acoperi tava cu folie alimentară şi o dai la frigider peste noapte.

A doua zi scoţi carnea din frigider şi o laşi la temperatura camerei pentru o oră. După aceea, torni în tavă 500 ml apă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor pentru 30 de minute la 220°C. Scazi temperatura la 170° C şi mai coci friptura 2 ore. Dacă este nevoie, mai torni apă. După acest timp, scoţi folia de pe tavă, adaugi sosul de roşii, măslinele, roşiile şi prazul tăiate şi mai laşi carnea să se rumenească 25 de minute la 200 °C.

Pentru garnitură, fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, adaugi uleiul de măsline şi verdeaţa.

Serveşti friptura alături de paste şi de legumele din tavă.

FOTO: Profimedia