Muşchiuleţ de porc în sos de muştar cu legume
Când ai poftă de o bucată de friptură de porc, poţi încerca o reţetă apetisantă de muşchiuleţ în sos de muştar cu legume la cuptor.
Ingrediente
1 bucată întreagă muşchiuleţ de porc 3 cartofi, feliaţi 1 cartof dulce feliat, opţional 4 morcovi, tăiaţi pe lungime 1 ceapă, tăiată felii mari cimbru, după gust sare piper
Pentru marinată
2 linguri muştar
2 linguri miere
2 linguri oţet
1-2 linguri ulei
cimbru, după gust
Mod de preparare – Muşchiuleţ de porc în sos de muştar cu legume
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol, amesteci muştarul, mierea, uleiul, oţetul şi cimbru. Ţii carnea de porc în acest sos 30 de minute, la frigider.
Scurgi bine muşchiuleţul şi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl aşezi în tavă şi aranjezi legumele lângă el. Le ungi cu jumătatea din cantitatea de marinată rămasă. Acoperi cu o folie şi dai la cuptor 60 de minute. Scoţi din cuptor, stropeşti cu restul de sos şi mai ţii încă 10-15 minute. Serveşti cu cimbru.