Ouă umplute cu cremă de curry

ouă umplute cu turmeric jpeg

Pentru mese festive, iată o reţetă de aperitiv cu arome exotice pentru a-ţi surprinde musafirii - ouăle umplute cu cremă de curry.

De ce ai nevoie ca să faci ouă umplute cu cremă de curry:

2 căni cu apă

1 cană oţet de mere

2 linguri turmeric proaspăt sau 1 lingură uscat şi mărunţit

sare

12 ouă fierte tari, curăţate

3/4 linguriţă de pudră de curry

1/4 linguriţă chimen măcinat

1/4 cană maioneză

1/4 cană iaurt grecesc cu 2% grăsime

2 linguri ceapă verde tocată

Cum prepari ouăle umplute cu cremă de curry:

Combini 2 căni de apă, oţet, turmeric şi 2 linguriţe de sare într-un castron mare. Adaugi ouăle şi dai la rece 4-8 ore, întorcându-le din când în când. Le scurgi şi le usuci cu şerveţele de hârtie.

Încălzeşti o tigaie la foc mediu. Adaugi pudra de curry şi chimenul şi căleşti, amestecând constant, circa 1 minut. Laşi să se răcească. Tai ouăle în două jumătăţi, pe lăţime. Cu grijă, scoţi gălbenuşurile şi le pui într-un bol. Tai un căpăcel în partea inferioară a fiecărui ou, astfel încât să poată sta în picioare. Le aşezi pe un platou.

Pentru crema de curry, mixezi gălbenuşurile cu maioneza, iaurtul, amestecul de curry şi cu chimenul. Asezonezi cu sare şi mixezi, adăugând 1-2 linguri de apă dacă amestecul devine prea gros. Adaugi ceapa verde şi combini. Împarţi umplutura în mod egal pentru fiecare albuş şi le umpli cu grijă, completând cu mai multă ceapă verde, dacă doreşti.

Sursa: http://www.cookinglight.com/

http://www.cookinglight.com/