Păstrăvi cu legume la cuptor
Acest fel e simplu de preparat, gustos şi cu puţine calorii. Ce ţi-ai mai putea dori de la un fel de mâncare? Iată ce ai de făcut, pas cu pas.
De ce ai nevoie ca să faci păstrăvi cu legume la cuptor:
2 păstrăvi
3 fire ceapă verde
3-4 căţei de usturoi
1 lămâie
boia
chimen
coriandru
100 ml vin alb sare
piper
2 roşii
1 lingură ulei
100 g măsline negre şi verzi, fără sâmburi
Cum prepari păstrăvi cu legume la cuptor:
Pasul 1
Toci firele de ceapă verde şi mărunţeşti usturoiul. Adaugi boia, chimen, sare şi piper, după gust. Torni vinul, zeama de la o jumătate de lămâie şi omogenizezi.
Pasul 2
Speli peştii, atât în interior, cât şi la exterior, apoi îi crestezi uşor din loc în loc. Torni marinata peste ei şi-i dai la frigider 30 de minute să se combine aromele.
Pasul 3
Feliezi roşiile şi le aşezi într-o tavă stropită cu ulei. Aşezi peste ele peştii, având grijă să fie bine acoperiţi cu legumele din marinată.
Pasul 4
Torni în tavă restul de marinată, aşezi măslinele, feliile de lămâie rămase şi coriandru, după gust. Ţii la cuptor 30-40 de minute.