Piftie de pasăre

piftie jpeg

Deliciile pe care ţi le propunem să le serveşti la începutul petrecerii din noaptea dintre ani sunt uşor de preparat, iar rezultatul este unul pe măsura sărbătorii. Familia şi musafirii tăi vor fi încântaţi.

Preparare 1 h Porţii 4 Dificultate medie

Ingrediente:

1 pasăre

4-5 morcovi

1 păstârnac

1 ceapă

2 ţeline

4-6 tije de pătrunjel verde

1 gogoşar murat, tăiat felii

4-6 căţei usturoi

sare

Mod de preparare:

Speli pasărea şi o pârleşti, apoi o mai dai în câteva ape.

Torni 4-5 litri de apă rece într-o oală mare şi pui toată carnea. Spumezi des şi fierbi fără capac până când carnea se desprinde de pe os. Scoţi carnea din zeamă şi mai laşi oasele să fiarbă până când cantitatea de lichid ajunge la trei căni. Pui sare după gust şi adaugi în lichid şi usturoiul pisat. Încerci zeama şi dacă se lipeşte de degete, strecori în alt vas.

Speli, cureţi legumele şi le pui la fiert, pentru 40 de minute, în doi litri de apă cu o linguriţă de sare. Scoţi morcovii şi îi tai rondele.

Pui în castronele rondele de morcov, bucăţele de carne, felii de gogoşar, pătrunjel verde şi umpli cu zeama în care a fiert carnea.

Le acoperi cu hârtie curată şi le laşi la rece până în momentul servirii.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg