Pizza argentiniană cu brânză
Chiar dacă pizza este un preparat specific italian, argentinienii au modelat-o în funcţie de gustul lor. Astfel a apărut pizza cu brânză.
De ce ai nevoie pentru pizza cu brânză
Pentru aluat
¾ cană apă
¼ cană lapte
1 linguri drojdie uscată
Făină cât cuprinde
1 lingură sare
1 lingură ulei de măsline
Pentru topping
2 linguri ulei de măsline
2 cepe medii, tăiate julien
1 lingură oregano uscat
1 praf de sare
Chili, după gust
2 căni mozzarella, rasă
Cum se prepară pizza cu brânză
Combină laptele cu apa şi adaugă drojdia, amestecă şi lasă să se omogenizeze şi să crească aproximativ 10 minute. Încorporează făină şi frământă până obţii un aluat care nu se ţine de mâini. Unge-l cu ulei şi lasă-l să crească până îşi dublează volumul.
Între timp încinge cele 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căleşte uşor ceapa, până devine sticloasă. Asezoneaz-o cu sare şi piper după gust. Împarte aluatul în jumătate şi întinde două foi. Pune pe fiecare foaie ceapa călită şi mozzarella şi presară chili şi oregano. Înţeapă pizza din loc în loc cu furculiţa şi dă-o la cuptor pentru 20 de minute.
Sursa foto http://www.tarasmulticulturaltable.com