Prăjitură cu bezele, brânză de vaci şi vanilie

prajitura branza de vaci bezea jpeg

Iată cum poţi îmbina trei gusturi total diferite într-o prăjitură extrem de delicioasă şi apetisantă!

Ingrediente

Pentru blat 150 g unt 3 ouă 400 g făină 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare 1 pliculeţ zahăr vanilat

5 ouă

250 g brânză de vaci

200 g zahăr

2 esenţe de vanilie

3 linguri făină

1 cană lapte dulce

4 albuşuri

4 linguri zahăr

Mod de preparare

Pentru blat amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi 30 de minute la rece. Întinzi aluatul într-o tavă, îmbrăcând şi pereţii acesteia.

Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, laptele, brânza, esenţa de vanilie şi făina, după care încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia peste aluatul din tavă şi o introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, până se întăreşte crema. Pentru bezea, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul treptat bătând continuu până se topeşte complet şi se formează bezeaua. Scoţi tava şi, cu ajutorul unei linguri, adaugi bezeaua. Introduci prăjitura din nou la cuptor, dai flacăra foarte mică şi întredeschizi uşa cuptorului până se caramelizează uşor bezeaua.