Prăjitură cu cacao
Astazi va recomandăm o prăjitură cu cacao, excelentă pentru toată familia!
Ingrediente:
4 pahar de iaurt 75 g cacao pudră 200 g zahăr amăruie 4 ouă 75 g amidon de porumb o portocală o lingură rom un vârf de cuţit o lingură unt zahăr pudră
Mod de preparare:
Se pune iaurtul într-o bucată de pânză să se scurgă, apoi se pune într-un castron şi se amestecă cu cacao. Se adaugă zahărul extrafin şi se bate bine amestecul până se obţine o cremă uşoară. Se adaugă gălbenuşurile unul după altul, continuând să baţi. Se mai pune amidonul şi se amestecă bine.
Se spală portocala, se şterge şi se rade coaja peste amestec. Se mai pune puţin rom şi se amestecă. Se bat albuşurile spumă cu puţină sare şi se încorporează treptat în crema de iaurt, amestecând de jos în sus.
Se unge o tavă rotundă şi e toarnă amestecul. Se coace prajitura cu cacao la cuptor cam 35 de minute la 225 de grade C.
Se lasă prajitura cu cacao la răcit. Opţional poţi să presari zahăr pudră.
FOTO pinterest.com