Prăjitură cu ciocolată

1 profimedia 0014123660 jpg jpeg

Ca să-ţi impresionezi familia şi musafirii de Paşti, iată o reţetă nu doar cu gust bun, ci şi cu aspect inedit!

De ce ai nevoie ca să faci prăjitură cu ciocolată:

Pentru aluat:

● 220 g făină ● 3 linguri ulei ● 200 g zahăr ● 300 g smântână ● 4 linguri cacao ● 2 ouă ● 2 linguriţe praf de copt Pentru glazură ● 2 linguri zahăr ● 1 lingură unt ● 2 linguri cacao ● 2 linguri smântână Pentru cremă: ● 100 g zahăr ● 200 ml smântână pentru frişcă ● 50 g fulgi de ciocolată Pentru decor: ● 100 g migdale crude descojite

Cum prepari prăjitură cu ciocolată:

Pentru aluat, amesteci făina cernută cu zahărul, pudra de cacao praful de copt. Separat, baţi smântâna cu ouăle şi cu uleiul.

Combini cele două compoziţii, amestecând bine cu lingura pentru a evita formarea cocoloaşelor. Din aluat, torni 1/3 într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Coci prăjitura 40 de minute, la 180 °C. Restul de aluat îl torni într-o altă tavă mai mică tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptor. Pentru glazură, amesteci toate ingredientele şi le pui pe foc. Când începe să dea în clocot, iei amestecul de pe aragaz şi-l laşi să se răcească. Pentru cremă, baţi smântâna rece cu zahărul până se întăreşte.

La final, adaugi fulgii de ciocolată. Când prăjitura este gata, torni peste ea glazura de ciocolată, apoi o decorezi cu cremă. Din celălalt aluat copt decupezi bucăţi mici pe care le aşezi peste cremă. Decorezi cu migdale crude şi dai prăjitura la frigider 4 ore.