Prăjitură cu dulceaţă de mure

prajitura cu dulceata de mure jpeg

În perioada rece, când cele mai bune fructe de grădină lipsesc, deschizi un borcan de dulceaţă şi te gândeşti ce bine ar arăta fructele pe o prăjitură aleasă. Încearcă reţeta de mai jos şi răsfaţă-te cu o prăjitură cu dulceaţă de mure.

Ingrediente

Pentru aluat 5 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 linguriţă coaja rasă de lămâie Pentru cremă 300 g brânză cremoasă 20 g gelatină 150 ml apă 5 linguri zahăr pudră 250 ml smântână pentru frişcă dulceaţă de mure

Preparare

Pentru aluat, separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă împreună cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, continuând să mixezi. Pui făina în ploaie şi amesteci uşor cu o paletă, apoi coaja de lămâie. Torni aluatul într-o tavă cu pereţii înalţi, tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 25-30 de minute la 180 °C.

Pentru cremă, mixezi brânza cu smântâna pentru frişcă şi zahărul pudră. Pui gelatina în apa caldă, o laşi pe foc până se topeşte şi o torni în compoziţia de brânză. Amesteci şi întinzi crema peste blatul răcit. Decorezi cu dulceaţă de mure. Dai prăjitura la frigider 6 ore înainte să o serveşti.

Papanaşi cu iaurt şi dulceaţă

Papanaşi cu iaurt şi dulceaţă

Gogoşi cu dulceaţă

Gogoşi cu dulceaţă

Dulceaţă de gutui. Cum preparau bunicii noştri delicioasa reţetă

Dulceaţă de gutui. Cum preparau bunicii noştri delicioasa reţetă