Prăjitura „cuburi“

Rum dice Trinidat jpeg

Preparare 2 h Pentru o tavă Dificultate mică

250 g biscuiţi simpli

250 g zahăr

100 g unt

50 g cacao

120 ml lapte

500 ml lapte

5 linguri făină

5 linguri zahăr

1 lingură unt

coaja rasă de la o portocală

1 praf de sare

200 g ciocolată neagră menaj

200 g fulgi de cocos

Mod de preparare:

Fierbi 60 ml de lapte împreună cu zahărul până obţii un sirop legat. Adaugi untul şi amesteci până se topeşte. Dizolvi cacaua în restul de lapte şi pui peste compoziţie. Laşi un clocot.

Zdrobeşti biscuiţii.

Torni treptat siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până se înmoaie. Compoziţia obţinută o aşezi pe fundul unei tăvi tapetate cu folie de plastic. Laşi să se răcească.

Separat, prepari crema.

Cerni făina în laptele rece, adaugi sarea, coaja de portocală şi zahărul. Pui pe foc şi fierbi, amestecând continuu până obţii o pastă groasă. Dai la o parte şi adaugi untul. Amesteci. Torni compoziţia peste blatul rece. Laşi la răcit. Dai ciocolata prin răzătoarea mare, o încorporezi cu fulgii de cocos şi presari pe deasupra.

Porţionezi prăjitura după gust.