Prăjitura „cuburi“

Rum dice Trinidat jpeg

Preparare 2 h Pentru o tavă Dificultate mică

250 g biscuiţi simpli

250 g zahăr

100 g unt

50 g cacao

120 ml lapte

500 ml lapte

5 linguri făină

5 linguri zahăr

1 lingură unt

coaja rasă de la o portocală

1 praf de sare

200 g ciocolată neagră menaj

200 g fulgi de cocos

Mod de preparare:

Fierbi 60 ml de lapte împreună cu zahărul până obţii un sirop legat. Adaugi untul şi amesteci până se topeşte. Dizolvi cacaua în restul de lapte şi pui peste compoziţie. Laşi un clocot.

Zdrobeşti biscuiţii.

Torni treptat siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până se înmoaie. Compoziţia obţinută o aşezi pe fundul unei tăvi tapetate cu folie de plastic. Laşi să se răcească.

Separat, prepari crema.

Cerni făina în laptele rece, adaugi sarea, coaja de portocală şi zahărul. Pui pe foc şi fierbi, amestecând continuu până obţii o pastă groasă. Dai la o parte şi adaugi untul. Amesteci. Torni compoziţia peste blatul rece. Laşi la răcit. Dai ciocolata prin răzătoarea mare, o încorporezi cu fulgii de cocos şi presari pe deasupra.

Porţionezi prăjitura după gust.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg