Profiterol cu ciuperci și praz

profiterol jpg

La prima vedere pare destul de complicat de preparat, însă cu puţină răbdare şi îndemânare te poţi bucura de acest fabulos aperitiv.

Ingrediente pentru profiterol cu ciuperci și praz

Pentru aluat:

150 g făină albă

80 g unt

4 ouă

200 g parmezan ras

½ legătură pătrunjel tocat

250 ml apă

sare

Pentru umplutură:

40 g unt

25 g făină albă

100 g ciuperci de la conservă

200 ml lapte

70 g praz

150 g parmezan ras

1 ou

sare

piper

nucșoară

Cum faci profiterol cu ciuperci și praz

Într-o crăticioară, pui untul tăiat cubulețe cu apa și cu puțină sare, lași să clocotească și adaugi în ploaie făina, amestecând constant. Lași să fiarbă întreaga compoziție 2 minute, apoi o dai la răcit.

În compoziția răcită, adaugi ouăle, parmezanul și pătrunjelul tocat și amesteci până obții un aluat omogen și puțin cleios.

Cu ajutorul unui cornet de patiserie, formezi gogoșele pe o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și le dai la cuptor 25 de minute, după care le lași la răcit.

Tai mărunt prazul, îl călești puțin în unt cu ciupercile tocate și le lași deoparte să se scurgă de ulei. Topești untul pentru umplutură într-o tigaie mai adâncă, adaugi făina și amesteci constant cu un tel.

Când făina a căpătat nuanța maro, torni laptele treptat, amestecând continuu până dă în clocot și se formează o cremă densă. Dai tigaia deoparte și adaugi cât e compoziția caldă nucșoara, sarea, piperul, prazul și cipercile, parmezanul ras și oul bătut bine. Amesteci pentru omogenizare.

Tai gogoșelele în două, le umpli cu crema cu ciuperci și praz și le dai la cuptor 3 minute. Se servesc calde.