Raţă la cuptor

rata la cuptor jpeg

Pentru ca încet-încet ne pregătim de sărbători, fă-ţi din timp o listă cu diverse preparate de sărbătoare, pentru ca să ai de unde alege fel şi fel de mâncăruri pentru un meniu bogat.

Ingrediente (8 porţii)

1 raţă congelată 100 ml ulei de măsline ½ l vin sec 3 linguri oregano uscat 3 linguri cimbru uscat sare piper alb

1 cartof

ciuperci albe

ceapă albă

Mod de preparare

Raţa se decongelează şi se curăţă foarte bine. Într-un vas se amestecă uleiul, vinul, oregano şi cimbrul şi în acest amestec se lasă raţa la marinat timp de o noapte. A doua zi, raţa se aşază în tavă, se pune în interior zeama de la marinată, restul se pune în tavă şi se dă la cuptor. Se stropeşte raţa din când în când cu sos din tavă. Cu o jumătate de oră înainte de a fi complet gata, în tavă se adaugă ciupercile şi cepele. Cartofii se taie felii subţiri şi se prăjesc.

Sfat! Raţa este o pasăre grasă, deci nu se pune mult ulei. Doar dacă raţa e foarte tânără, se poate împăna cu slăninuţă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg