Raţă la cuptor
Pentru ca încet-încet ne pregătim de sărbători, fă-ţi din timp o listă cu diverse preparate de sărbătoare, pentru ca să ai de unde alege fel şi fel de mâncăruri pentru un meniu bogat.
Ingrediente (8 porţii)
1 raţă congelată 100 ml ulei de măsline ½ l vin sec 3 linguri oregano uscat 3 linguri cimbru uscat sare piper alb
1 cartof
ciuperci albe
ceapă albă
Mod de preparare
Raţa se decongelează şi se curăţă foarte bine. Într-un vas se amestecă uleiul, vinul, oregano şi cimbrul şi în acest amestec se lasă raţa la marinat timp de o noapte. A doua zi, raţa se aşază în tavă, se pune în interior zeama de la marinată, restul se pune în tavă şi se dă la cuptor. Se stropeşte raţa din când în când cu sos din tavă. Cu o jumătate de oră înainte de a fi complet gata, în tavă se adaugă ciupercile şi cepele. Cartofii se taie felii subţiri şi se prăjesc.
Sfat! Raţa este o pasăre grasă, deci nu se pune mult ulei. Doar dacă raţa e foarte tânără, se poate împăna cu slăninuţă.