Reţetă cu peşte pentru Revelion: File de somon învelit în aluat

2 profimedia somon aluat jpg jpeg

Tradiţia spune că este bine ca în noaptea de Noul An să mănânci peşte. Fie că e vorba de un antreu sau de un fel principal, iată o reţetă deosebită cu care să vă desfătaţi de Revelion.

Dificultate medie/Preparare: 1 h/4 porţii

Ingrediente:

4 fileuri de somon

1 foaie de aluat foitaj

250 g spanac congelat

400 g perle de brânză cu smântână

sare

zeamă de lămâie

1 ceapă

1 căţel usturoi

ulei

1 ou, pentru uns

fire de rozmarin, pentru decor

legume preparate la aburi

Mod de preparare:

Presari bucăţile de peşte cu sare şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Tai ceapa mărunt şi o pui într-o tigaie cu ulei încins. Amesteci iute şi adaugi spanacul congelat. După ce se evaporă apa, pui usturoiul pisat şi opreşti focul.

Întinzi foaia de aluat pe masă. Acoperi aluatul cu spanac, apoi adaugi perlele de brânză cu smântână. Peste stratul de brânză aranjezi bucăţile de peşte. Rulezi, o ungi cu oul bătut şi o coci 30 de minute, la 170 °C.

Decorezi rulada cu rozmarin şi o serveşti alături de legume preparate la aburi.

FOTO: Profimedia



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg