Ruladă cu spanac şi somon
Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare. Inspiră-te şi găteşte cu dragoste pentru cei dragi!
Dificultate medie/Preparare: 45'/4 porţii
Ingrediente:
Pentru aluat
● 150 g spanac
● 3 ouă
● sare
● 50 g făină
Pentru umplutură
● 200 g file de somon afumat
● 180 g cremă de brânză
Mod de preparare:
Pentru aluat, aşezi pe foc o oală cu apă şi sare. Când începe să dea în clocot, pui spanacul. Îl laşi să fiarbă un minut, apoi treci spanacul prin apă rece. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci făina cu spanacul bine scurs, gălbenuşurile şi un praf de sare. Mixezi totul cu blenderul până obţii o compoziţie omogenă. Separat, baţi albuşurile spumă, apoi le încorporezi în aluat.
Tapetezi o tavă, torni aluatul şi-l coci 10-12 minute, la 180 °C. Îl laşi să se răcească. Ulterior, întinzi crema de brânză peste el şi aşezi bucăţile de somon afumat. Rulezi foaia şi dai rulada la frigider 3-4 ore.
FOTO: Profimedia