Salată de urzici cu fasole boabe
Fiindcă sunt pe cale să apară verdeţurile de primăvară, iată o reţetă cu urzici, cu fasole ca să fie mai consistentă.
De ce ai nevoie ca să faci salată de urzici cu fasole boabe:
1 grămadă medie-mare de urzici proaspete, curăţate de codiţe, spălate şi scurse 1 conservă de fasole boabe albă 2 căţei de usturoi, zdrobiţi ulei de măsline extravirgin 1/2 lămâie sare şi piper după gust
Cum prepari salată de urzici cu fasole boabe:
Pui urzicile în oala specială pentru fierbere la abur şi le ţii 10-15 minute, sau la fiert în apă fierbinte 7-10 minute. Scurgi fasolea şi o pui într-o cratiţă cu usturoiul zdrobit, uleiul de măsline şi zeama de lămâie, ţii câteva minute pentru a se încălzi. Combini urzicile fierte la aburi cu fasolea şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Sursa: https://theherbalacademy.com