Savarină

Savarină jpeg

Este suculentă, aromată şi atât de gustoasă! Vă prezentăm aici reţeta de savarină, o prăjitură care satisface şi cele mai pretenţioase gusturi. În plus, se face atât de uşor.

Ingrediente pentru blatul de savarină:

100 g zahăr

100 g făină

3 ouă

11 grame praf de copt

60 ml lapte

Ingrediente pentru sirop:

500 ml apă

125 grame zahăr

200 ml rom

Ingrediente pentru ornat:

frişcă

cireşe confiate (sau dulceaţă)

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile până se întăresc. Într-un castron încăpător, freci gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi albuşurile la crema de gălbenuşuri, apoi încorporezi făina şi praful de copt dizolvat în laptele cald. Omogenizezi, apoi torni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată, pe care o bagi la cuptorul preîncălzit şi o laşi 15 minute.

Între timp, pui pe foc, într-o crăticioară, apa, romul şi zahărul. Când mixtura a început să dea în clocot, o iei de pe foc.

Mod de asamblare savarină:

Scoţi blatul din cuptor, îl laşi câteva minute să se răcească, apoi torni peste el siropul fierbinte. Transferi blatul pe un platou şi îl tai în bucăţi (sau felii), pe care le ornezi cu frişcă şi cireşe confiate (ori dulceaţă), după gust. Dacă doreşti, poţi să mai torni sirop pe fiecare prăjitură în parte.

 

Sursa: www.chocoparis.com

Foto: i2.wp.com/cocobeat.net